Van boom tot boot

Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs/st.: € 29,95 29.95
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst
Beoordeling: 3.55
Artikelcode: 8EB6-73029

Beschrijving

Van boom tot boot

De evolutie van de roeiboot

Van boom tot boot vertelt het verhaal van de ontwikkeling van de roeiboot vanaf de steentijd tot vandaag, een reis door de tijd van tienduizend jaar. Het begint met de uitgeholde boomstam. Via de Romeinen, de Vikingen, de walvisjagers en de Engelse vernieuwers eindigt het verhaal met de snelle wedstrijd-roeiboot van hypermodern en vederlicht materiaal.

De ontwikkeling van de roeiboot, daarover gaat het boek dat Darwinistisch de titel 'On the origin of rowing boats' zou kunnen hebben.
Het boek begint bij de oudste boot ter wereld. Die ligt in Assen. Stap voor stap gaan we naar de huidige tijd toe. We gaan op zoek naar de opvolger van die boot, naar het oud-ste nog bestaande exemplaar, naar de specifieke kenmerken en het waarom van de vorm en het materiaalgebruik. Oude botenbouwers sporen we op, conservatoren van musea interviewen we. We gaan op zoek naar personen die de traditie van die vroegere boten voortzetten, naar replica's.
Zo gaan we door tot we weten hoe het gegaan is. In een avontuur vol foto's en interviews gaan we uiteindelijk naar de modernste boten. Dat doen we via de oudste gig-sloep ter wereld, in Cornwall, via Mark Edwards, de bouwer van traditionele Thames-boten in Londen, via de Shetland eilanden die een belangrijke schakel zijn in de ontwikkeling van de roeiboot, we beschrijven en tonen het hoe en waarom.
De Vikingschepen en de vondsten daarvan, ze hebben allemaal hun plaats in dit verhaal.
Het is een avontuurlijk boek, de lezer beleeft de bochtige en verrassende zoektocht mee langs botenbouwers, botenbezitters, musea, vindplaatsen, in woord en veel beeld. De speciale vorm van het boek - breeduit - zorgt ervoor dat de lange boten prachtig in beeld gebracht worden. Koos Termorshuizen en Paul van Heugten zijn de auteurs. Zij zijn de redacteuren van het enige roeitijdschrift in Nederland, 'Roei!' (www.roeiblad.nl). Koos heeft verder succesvolle boeken over de rivieren de Eem, de Rotte en de IJssel op zijn naam staan en is voorzitter van Roeivereniging Hemus in Amersfoort. Paul is voorzitter van Roeivereniging Rijnmond in Rotterdam.

Bestel nu
Direct leverbaar

Auteurs: Koos Termorshuizen, Paul van Heugten,
Formaat: 29,5 x 14 cm
Omvang: 256 pagina’s hard cover
ISBN 978-90-77285-49-7
NUR 480

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein