Te Laren op de Dom

Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs/st.: € 29,95 29.95
Prijs in andere webwinkels: € 0,31
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst

Beschrijving

75 jaar Klepperman van Elleven.
Deze uitgave ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de folkoristische dansgroep de Klepperman van Elleven, beschrijft de kleurrijke geschiedenis, de bijzondere dansen en klederdracht van deze belangrijke icoon van het Larens katholiek cultureel erfgoed.

De wereld globaliseert. Trends en hype’s wisselen elkaar in hoog tempo af. ‘Hier en daar’ bestaat al lang niet meer. Toch raken we steeds meer geïnteresseerd in onze geschiedenis. ‘Retro’ is in. ‘Traditie’ versus ‘Gooische vrouwen’. In ‘Het jaar van de Tradities 2009’ bestaat de folkloristische dansgroep De Klepperman van Elleven uit het schijnbaar mondaine Noord-Hollandse Laren 75 jaar. In dans en muziek laten zij tijdens optredens zien hoe het katholieke Larense boerengezin leefde en werkte rond 1900. Een vorm van levende geschiedenis. Met dit jubileum is De Klepperman van Elleven nu zelf geschiedenis geworden. ‘Te Laren op de Dom’ vertelt op een kleurrijke manier de historie van de groep, hun klederdracht, liederen en dansen. Daarnaast bevat dit boek vele foto’s van en interviews met dansers, muzikanten en betrokkenen, geplaatst in de sociale context van deze tijd. Niet alleen om de geschiedenis van deze groep te documenteren, maar vooral ook als een bezinning voor de toekomst.
Verder bevat de 156 pagina’s tellende uitgave nooit gepubliceerde foto’s uit het archief van Gerard Koekoek en prachtige hedendaagse fotoreportages van Marja van Hest, Roderick Hulsbergen, John Ruis, e.v.a. Auteurs: Drs. Margriet van Seumeren, Leo Janssen, Livia van Eijle, Elsche Korf, Drs. Peter van Rietschoten MSc en met een voorwoord van Ineke Strouken, directeur Nederlands Centrum voor Volkscultuur.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein