Over ijs

cover over Ijs.jpg
  • Nieuw
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs/st.: € 20,00 20.00
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst

Beschrijving

Over ijs
Zwerven over bevroren water

In dit boek staat schaatsen over ongebaand ijs centraal, het echte avontuur. Daar is alle kans om te verdwijnen in het niets, en om daaruit weer moe, gezond en gelukkig terug te keren.
Op zoek naar goed schaatsbaar natuurijs begon auteur Joost Dikken in Nederland per mail informatie te verzamelen. Dat begon klein, maar uiteindelijk gaven zo’n honderd schaatsers hun ijsinformatie door. In ruil kregen zij overzichten van de verzamelde informatie. Geleidelijk voegde ik verhaaltjes aan de overzichten toe onder de titel ‘Over ijs’.
De verhaaltjes zijn in dit boek opgenomen met tips en aandachtspunten voor het schaatsen op ongebaand ijs. Met paklijsten ter inspiratie om je eigen tochten voor te bereiden.
Dit boek beschrijft niet ‘de’ goede manier van schaatsen. Het beschrijft situaties uit de praktijk. Als lezer maak je zelf uit wat je ervan vindt en of je het wil toepassen in je eigen situatie. ‘Over ijs’ is op persoonlijke titel geschreven en representeert niet de mening van de NTSV, waarvan ik voorzitter ben.

Auteur Joost Dikken (1954) is gepassioneerd schaatser-op-ongebaand-ijs. Zodra er signalen zijn dat er ergens in Scandinavië of elders in Europa voldoende natuurijs ligt, pakt hij met kornuiten in binnen- en buitenland de schaatsen en reizen ze af. Hij is ook gids voor de Nederlandse Toerschaats Vereniging en professioneel ijsgids in Zweden.

Auteur: Joost Dikken
Formaat 14,8 x 21 cm
Omvang 160 pagina’s Paperback
ISBN 978-90-90355-02-3

Leverbaar vanaf 10 december 2021

 

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein