Laren Rijk aan monumenten

Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs/st.: € 9,95 9.95
Prijs in andere webwinkels: € 0,13
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst

Beschrijving

In 1978 is door het gemeentebestuur van Laren aan het architectenbureau G. Van der Pol in  Hilversum opdracht gegeven tot het verrichten van een studie naar waardevolle elementen in de gebouwde omgeving van Laren.

De resultaten van dit onderzoek zijn neergelegd in een rapport getiteld: “Inventarisatie van waardevolle gebouwen en omgevingen in de gemeente Laren (NH)”, dat begin 1979 gereed kwam.
De bedoeling van dit rapport was en is, dat het betrokken wordt bij een te ontwikkelen gemeentelijk monumentenbeleid. Dit rapport ligt ten grondslag aan het boek “Laren Rijk aan monumenten”.
De samenstellers hopen dat door deze publicatie bij velen belangstelling gewekt of versterkt zal worden voor het waardevolle dat Laren te bieden heeft.
De hoofdmoot van het boek uit 1982 wordt gevormd door een beschrijving van gebouwen in Laren, die,naar het oordeel van de samensteller, “waardevol” zijn.

De opgenomen gebouwen zijn in 3 categorieën verdeeld:
a) gebouwen die nu reeds rijksmonument zijn of als zodanig zouden moeten worden aangewezen;
b) gebouwen die nu reeds op de gemeentelijke monumentenlijst voorkomen of daarop geplaatst zouden dienen te worden;
c) overige waardevolle panden
Dit boekwerk heeft, mede door een geschiedkundige beschrijving van het Gooi en Laren, een belangrijke cultuurhistorische waarde. Zo blijkt de maatschappelijke ontwikkeling in de laatste decennia van de vorige eeuw en die in het begin van deze eeuw van niet geringe invloed te zijn geweest op de bouwstijl die zich in het Gooi en met name in onze gemeente heeft ontwikkeld. Deze uitgave geeft  fraaie voorbeelden hiervan.

Auteur: G. van der Pol en
W.G.M. Cerutti

Formaat: 17 x 24 cm
Omvang: 229 pagina’s
Bedrukking: geheel in zwart
Afwerking: genaaid gebrocheerd
ISBN: geen

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein