Het Monument voor de Joodse Kinderen

Beschikbaarheid: Niet voorradig
Prijs/st.: € 9,95 9.95
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst

Beschrijving

Documentairemaakster Ineke Hilhorst organiseerde samen met haar dorpsgenoten in nog geen jaar tijd een 3.40 meter hoog cortenstalen monument om de 48 Joodse kinderen en 4 stafleden van de Berg-Stichting te gedenken die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. Bij het Monument voor de joodse kinderen zijn hun namen op een plaquette gegraveerd om te voorkomen dat zij ooit zullen worden vergeten en om de jeugd te informeren over de afschuwelijke gevolgen van de Holocaust.

 

Het plantsoen waar het Holocaustmonument staat, is naar Jan Reitsema vernoemd. Het Monument is omarmd door de samenleving. Bij de onthulling op 20 april 2017 waren zo’n 450 belangstellenden en genodigden aanwezig. Onder hen de ambassadeur van Israël Shir On, opperrabbijn Jacobs, hulpbisschop Hendriks en vele oud-Berg-Stichting bewoners uit Nederland, Europa, de Verenigde Staten en Israël. Radio, televisie, de landelijke en de regionale pers deden verslag van de indrukwekkende en ontroerende bijeenkomst.

Het monument is mogelijk gemaakt dankzij de gulle donaties en de hartverwarmende steun en grote inzet – om niet – van velen. Om hen te bedanken is dit boekje samengesteld. Een tastbare herinnering aan een bijzonder moment in de geschiedenis van Laren, waar 70 jaar na dato recht werd gedaan aan slachtoffers van de Holocaust

Redactie: Ineke Hilhorst, Leo Janssen

Formaat 15,5 x 11 cm
Omvang 96 pagina’s gebonden
ISBN 978-90-77285-44-2
NUR 693

Verwante producten

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein