Het Larens Alfabet

Beschikbaarheid: Niet voorradig
Prijs/st.: € 19,95 19.95
Prijs in andere webwinkels: € 0,18
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst

Beschrijving

wetenswaardigheden van het dorp Laren
Boek met meer dan 500 ‘ditjes’ en ‘datjes’ over het dorp Laren.  Een heerlijk bladerboek vol verrassingen en diepere inzichten over de betekenis en herkomst van mensen en dingen.

Al jaren werkt Bep De Boer in de schatkamer van de Larense geschiedenis: de archiefkelder van de “Lindenhoeve”. Talloze uren brengt hij er door: bladerend, lezend en vorsend in het bronnenmateriaal dat er opgestapeld ligt. Met passie en een gezonde dosis nieuwsgierigheid brengt hij telkens weer nieuwe brokjes geschiedenis van ons dorp aan het licht en legt die vast voor het nageslacht. Bep De Boer is in de voor deze uitgave in de huid van de lezer gekropen en heeft zich talrijke vragen gesteld. En hij heeft lezers van de Laarder Courant de BEL opgeroepen om hem weetjes aan te reiken die voor anderen interessant kunnen zijn. De kleurrijkheid van Laren en haar dorpelingen staat er borg voor dat er een boek met talloze ‘ditjes’ en ‘datjes’ is ontstaan, een heerlijk bladerboek vol verrassingen en diepere inzichten over de betekenis en herkomst van mensen en dingen. De boeken van Bep De Boer zijn met vlotte pen geschreven en brengen zoveel dierbaars aan het licht. Eens te meer wordt duidelijk hoe bijzonder het dorp Laren is.

Enige jaren geleden vertelde Bep De Boer zijn vrouw dat iemand hem vroeg wanneer de Boerenhofstede was afgebrand. Volgens zijn vrouw moest hij dat toch weten? Zij vertelde hem dat hij rond de afgebrande resten van de Boerenhofstede liep te fotograferen en dat zij met de kinderwagen mee liep. Dat was Pasen 1968. Hun jongste dochter was kort daarvoor geboren. Zodoende wist zij het antwoord. Zijn “o ja” bracht hem aan het denken en schreef het meteen even op. In diezelfde periode bereikten hem nog een paar vragen. Die moest hij even opzoeken voor dat hij ze kon beantwoorden. Ook die vragen en de antwoorden heeft hij genoteerd en zo kwam hij er toe om dit boek te schrijven en samen te stellen. Het zijn misschien de antwoorden op vragen die nog gesteld moeten worden. In dit boek kan de lezer van alles vinden over personen, straten, huizen, restaurants, café ‘s, planten, bomen, scholen, monumenten en wat dies meer zij. Hij heeft zo vee l mogelijk bij elkaar gesprokkeld en genoteerd. Niet altijd kon hij alles vinden maar hij heeft wel datgene wat bekend was genoteerd. In het boek staan meer dan 500 onderwerpen Hopelijk is daar het onderwerp bij dat de lezer zoekt.
Het eerste exemplaar is aangeboden aan Burgemeester Elbert Roest van de gemeente Laren.

Auteur: Bep (G.L.) De Boer
Formaat: 17 x 24 cm
Omvang: 144 pagina’s
Bedrukking: geheel in zwart
Afwerking: genaaid gebrocheerd
ISBN: 978-90-77285-19-0

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein