Hendrikus Anthonius Dievenbach (1872-1946)

Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs/st.: € 14,95 14.95
Prijs in andere webwinkels: € 0,01
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst

Beschrijving

Een Larense kunstschilder uit de schaduw.
Het verhaal is gebaseerd op de bachelors-scriptie van auteur Rob Enthoven onder redactie van de Historische Kring Laren. Dit rijk geïllustreerde boekje geeft een duidelijk beeld hoe kunstschilder Henri Dievenbach (1872-1946) werkte en leefde.

In 1910 kwam hij in Laren wonen. Dievenbach was een traditioneel schilder die zich vooral door zijn directe omgeving liet inspireren.
Naast boereninterieurs maakte hij portretten van plaatsgenoten. Later in zijn leven schilderde hij vooral mooie stillevens en bloemstukken. Dievenbach verwierf door zijn directe bemoeienis met de kunstenaarsvereeniging Laren-Blaricum, een zeer gewaardeerde plaats in de Larense kunstenaarswereld.
Dit boek komt tot stand in samenwerking met de Stichting Historische kring Laren en met steun van het Pruikenburg Fonds en bevat niet alleen unieke historische gegevens, maar ook - naast de vele afbeeldingen van larense interieurs en portretten - talrijke herinneringen aan de leden van de kunstenaars vereeniging Laren-Blaricum.
 
Auteur : Rob Enthoven
Formaat : 15 x 21,5 cm
Omvang : 88 pagina’s
Bedrukking : Geheel in Full Color
Afwerking : Genaaid gebonden
ISBN : 90 77285 00-8

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein