Getuigenis op straat

Beschikbaarheid: Niet voorradig
Prijs/st.: € 50,00 50.00
Prijs in andere webwinkels: € 0,12
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst

Beschrijving

Dit boek, dat door Stichting Uitgeverij Noord-Holland i.s.m. Leo Janssen Produkties is uitgeven en is gedrukt door de larense drukkerij Van Wijland, is via deze site te bestellen.

Niets in het Noord-Hollandse Laren is zo veel en zo vaak besproken als de jaarlijkse Sint Jansprocessie. Eens per jaar,op de zondag het dichtst bij 24 juni, voert de eeuwenoude bedevaart van de basiliek naar het kerkhof. Het is ‘de enig toegestane’ processie over de openbare weg boven de grote rivieren. Honderden zijn bij de organisatie betrokken, duizenden lopen mee of staan langs de route. Voor de katholieke Laarder is het dé uiting van geloofsbeleving. Voor anderen is het een diepgewortelde traditie en een dag om terug te keren naar de geboortegrond en familie. Maar de processie is meer… het is dé icoon van het culturele erfgoed van Laren en een bijzonder fenomeen in een tijd van steeds grotere individualisering.
 
Getuigenis op straat
In ‘Getuigenis op straat’ vertellen gerenommeerde wetenschappers op een indringende manier over de achtergronden van deze unieke tocht, die voor veel Laarders het materiele in het commercialiserende dorp nog steeds overstijgt en hen ten diepste raakt. Bovendien worden individuele belevenissen beschreven van deelnemers aan de bedevaart. Verhalen en gevoelens van gewone mensen in hun eigen omgeving, afgezet tegen de sociale context van de tijd.
Een uniek standaardwerk

Met ‘Getuigenis op straat’ vindt er voor het eerst in vijftig jaar een herijking plaats van de gegevens die dr. A. de Vrankrijker in 1952 in zijn boek over Sint Jan publiceerde. Met als aanleiding het 200-jarig bestaan van de broederschap van Sint Jan worden nu ook andere invalshoeken belicht. Niet in de laatste plaats is ‘Getuigenis op straat’ een boek met talrijke illustraties. Speciaal voor deze uitgave maakte Carlos Marques een indringende reportage van de processie. Uit diverse collecties kwamen historische afbeeldingen, terwijl ook de visie van de kunstenaars in Laren wordt beschreven aan de hand van werken in openbaar en particulier bezit.
Een boek dat u niet mag missen!
Publicatie
Aan ‘Getuigenis op straat’, rijk geillustreerd met vele kleurenfoto’s, documenten en afbeeldingen van schilderijen en oude prenten is meegewerkt door dr. Peter Jan Margry, prof. Piet Leupen, prof. Paul Post, Dr.Johan Joor, Drs, Margriet van Seumeren, Drs. Karel Loeff, en Leo Janssen.
Dit boek, dat door Stichting Uitgeverij Noord-Holland i.s.m. Leo Janssen Produkties is uitgeven en is gedrukt door de larense drukkerij Van Wijland, is via deze site te bestellen.

Formaat: 24 x 28 cm
Omvang: 280 pagina’s
Bedrukking: Full Color
Afwerking: genaaid gebonden
isbn: 90 71123 79 0

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein